Anasayfam Yap    -

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi 15 Kasım 2019 tarihli Basın Açıklaması
22.11.2019 / 14:22

KAMUOYUNA

10 Kasım 2019 pazar günü, Kurtarıcımız Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, bedenen aramızdan ayrılışının 81. yıl dönümünde milletçe bir kez daha tükenmeyecek bir bağlılıkla, saygı ve özlemle andık.

Atatürkçü Düşünce Derneği, yurt genelinde örgütlerinin ve yurttaşlarımızın yoğun katılımıyla, Ankara Ulus 1. Meclis’ten Anıtkabir'e binlerle büyük bir yürüyüş düzenledi. Katılımcı kuruluşlarla birlikte son yılların en iyi organizasyonunu gerçekleştirdik. Türkiye’nin her yerinden yurttaşlarımız Anıtkabir'e akın etti. Vatanın her beldesinde Büyük Gazi’ye sevgi seli aktı.

Milletimizin, Büyük Atatürk’e yönelişi ve bağlılığı bazı kesimleri anlaşılan o ki rahatsız etmektedir. Rahatsız olan kesimler, Büyük Devrimci Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü anma etkinliklerine maalesef gölge düşürmüşlerdir.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, her şeyden önce bir büyük devrimcidir. Devrimci olduğu için de fikirsel anlamda anlatılması ve fikirsel bağlamda anılması beklenen ve yapılması gerekendir. Ancak, 10 Kasım 2019 pazar günü Atatürk’ün tüm yaşamı boyunca reddettiği görüntülerle karşılaştık. Çocuklarımıza "secde" ettirildiğini izledik. Geleceğimizi emanet edeceğimiz beyinlere Atatürk bu şekilde izah ediliyorsa “eyvahlık” bir durumdayız demektir. Bu yaklaşım, Atatürkçü Düşünce’nin kabul etmeyeceği ve toplumu Atatürk’ten soğutmak üzerine kurgulu bir oyundur.

Önceleri "Anıtkabir'e tapınmaya gidiyorlar" yaygarasıyla Atatürk sevgisini örselemeye, engellemeye çalışanlar, bu yalanlarından sonuç alamayınca şimdi "secde" senaryosunu sahnelemektedirler. Bu senaryonun kurgusunu yapanlar eğitimci olamazlar. Atatürkçü hiç olamazlar. Bunlar olsa olsa Atatürk karşıtlarının yararına çalışanlardır. İlgilileri bu konuda uyarıyoruz. Bu işi yapanlardan hesap sorun yoksa hukuk yoluyla bu işi zaten biz yapacağız.

Büyük Devrimci Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü fikirleriyle, eserleriyle ve yaratıcısı olduğu Cumhuriyet Devrimi ile milletçe anmaya devam edeceğiz.

Kabul etmeyeceğimiz ve insan onuruna yakıştıramayacağımız kurguların mimarlarını şiddetle kınıyor, yakından takip edeceğimizi ve gereğini yapacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz.

Yurttaşlarımıza saygıyla duyurulur.

Atatürkçü Düşünce Derneği